Na verwijzing van een dokter of medisch specialist wegens een zieke of beschadigde huid, kom je vaak terecht bij een huidtherapeut. De vraag is, wat doet een huidtherapeut zoal en waarom is een huidtherapeut niet alleen belangrijk voor mensen met huidproblemen, maar ook voor mensen die denken nergens last van te hebben? 

Bij Vive Huidtherapie hebben ze veel huidtherapeuten die je kunnen helpen bij het bestrijden van jouw huidkwalen. Je kan een afspraak maken voor persoonlijk advies voor jouw huid, wat voor jou het beste zou kunnen werken om van je problemen af te komen. Ook voor mensen zonder huidproblemen is het belangrijk om soms extra aandacht te besteden aan je huid, zo weet je namelijk zeker dat je huid ineens kan uitbreken in acne bijvoorbeeld. 

Producten aanbevelen naar jouw huid

Bij Vive Huidtherapie kan je dus advies van een huidtherapeut vragen. Die kijkt dan naar wat jouw huid nodig heeft om er weer bovenop te komen en te kunnen stralen. Zo kan je denken aan acne crèmes, pigmentvlekken producten, littekencrème, een serum voor een rode huid en nog veel meer. Toch is de website van Vive Huidtherapie niet alleen bedoeld voor mensen met huidproblemen. Ook als je je zorgen maakt over of je je huid wel goed verzorgt of dat je misschien een product verkeerd gebruikt, kan je bij ze terecht. Voor elke klant zijn ze bereikbaar, ongeacht leeftijd. 

Opleiding en scholing

Omdat het beroep van huidtherapeut zo belangrijk is, kan je overal wel praktijken vinden die jou kunnen helpen met het vinden van correcte middelen voor je huidproblemen. Ook kan je in bijna elke provincie wel een opleiding huidtherapie volgen om zo zelf aan de slag te gaan als huidtherapeut. Het is een actief beroep met veel verandering, zo is geen enkele huid hetzelfde! Ook halen mensen er veel voldoening uit om hun huid weer te zien stralen, dan is de dankbaarheid van je patiënten toch ook een voldoening op zich! Niet alleen een belangrijk beroep voor de maatschappij, maar ook voor jezelf!