Als je een jacuzzi hebt aangeschaft, wil je vanzelfsprekend dat deze zo lang mogelijk meegaat. Het is een hele investering, en hier wil je dan ook lekker lang van genieten! Om ervoor te zorgen dat je lang plezier kunt hebben van je jacuzzi, moet deze goed onderhouden worden. Let ook bij de aanschaf op de kwaliteit van de jacuzzi. Regelmatig een schoonmaakbeurt kan ook zeker helpen om de levensduur te verlengen. In deze blog vertellen we je hoe je in 5 stappen een jacuzzi kunt schoonmaken. En besteed je dit klusje liever uit aan een professional? Bij Spa Care Brabant kun je terecht voor een schoonmaak- en onderhoudsbeurt.

Het water schoon houden

Voor een frisse en schone jacuzzi is het heel belangrijk om het water schoon te houden. In principe hoeft het water maar één keer in de drie à vier maanden worden ververst, maar tussendoor moet de waterkwaliteit wel worden gecontroleerd. Met teststrips kun je de pH-waarde en het chloorniveau testen, waarna je deze waardes op peil brengt met speciale tabletten. Zo weet je zeker dat het water schoon, helder en veilig is om lekker in plaats te nemen. 

De kuip schoonmaken

Als je het water ververst, is het slim om de kuip even schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een zachte doek of spons. Gebruik hierbij een niet-bijtend schoonmaakmiddel. Als je jacuzzi buiten staat, is het wel zo fris om meteen even het filterhuis en de wanden schoon te maken met de tuinslang en een zachte borstel.

De filters reinigen

Ook de filters mogen niet vergeten worden tijdens de schoonmaakbeurt. De filters zijn namelijk belangrijk voor het schoonhouden van het water. Reinig de filters dus een keer per week, en vervang ze als dat nodig is. Na verloop van tijd zijn de filters namelijk zo vies dat je ze niet meer kunt schoonmaken.

De leidingen schoonmaken

Vergeet ook het reinigen van de leidingen niet als je je jacuzzi schoonmaakt. Je wil immers niet dat de leidingen verstopt raken door achtergebleven vuil en kalk. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen die je kunt toevoegen aan het water om de leidingen te ontsmetten. 

Vuil voorkomen

Als je je jacuzzi helemaal hebt schoongemaakt, is het zonde als deze binnen de kortste keren weer vies is. Om nieuw vuil in de jacuzzi te voorkomen, is het belangrijk om deze altijd af te dekken met een cover als je hem niet gebruikt. Maak deze cover ook regelmatig schoon. Spoel ook je zwemkleding goed af voordat je plaatsneemt in de jacuzzi., omdat hier vaak nog wasmiddel in zit. Ook is het het beste als er geen haarlak, make-up en lotions in het water komen, omdat deze de waterbalans kunnen verstoren. Douche dus altijd even voordat je in de jacuzzi stapt.