Een massage gun is een prima alternatief voor een echte massage. Het is overal te verkrijgen en je kunt het overal uitvoeren. Het product wordt steeds vaker gebruikt door professionals zoals fysiotherapeuten. Ook in de sportwereld is het steeds populairder product. Het is voor iedereen geschikt en dat maakt het apparaat zo goed. Maar wat heeft een massage gun nu voor nut? We sommen vier voordelen voor je op. 

Wat is een massage gun?

De massage gun is een apparaat die een massage nabootst. Een gespecialiseerd masseur is niet nodig. Het kopstuk gaat met hoge snelheid heen en weer waardoor het begint te vibreren. De vibratie zorgt ervoor dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden, de bloedcirculatie beter gaat en je spieren ontspannen. De massage gun wordt vaak gebruikt door professionals maar iedereen kan er gebruik van maken. Het is een ideaal hulpmiddel voor en na het sporten. Ook bij chronische pijnen kan het een uitkomst bieden. 

Een beter slaapritme

Als je gebruik gaat maken van een massage gun zal je slaapritme veel meer gaan verbeteren. De massage gun zorgt ervoor dat je lichaam ontspant. Gebruik je hem een uurtje staat dit gelijk aan ongeveer zeven uur slaap.

Spierweefsel dat versoepelt

Een tweede voordeel is dat je spierweefsel versoepelt. Dit komt door het vibrerende effect. Het wordt dan ook veel gebruik in de sportwereld. Zo wordt de massage gun gebruikt als warming up voor de training maar ook na een wedstrijd. De spieren kunnen dan eenvoudig herstellen. Als je last hebt van spierkrampen kun je deze verminderen door het gebruik maken van een massage gun. 

Hulpmiddel tegen pijn

De massage gun zorgt voor het ontspannen van de spieren. Dat betekent ook automatisch dat bijvoorbeeld blessures minder ernstig aanvoelen. Het is ook een uitstekend hulpmiddel bij chronische pijnen. 

Spieren ontwikkelen sneller

Als je gebruikt maakt van een massage gun activeer je de spieren. Hierdoor heeft een training een nog groter effect en kunnen je spieren zich ontwikkelen. Daarom wordt het vaak als warming up bij een training gebruikt. Als je spieren niet geactiveerd zijn zullen ze ook niet groeien of de juiste prestaties leveren. Probeer het uit door een massage gun te kopen bij Stairck