Ovale spiegels worden steeds populairder en hebben steeds vaker de voorkeur boven traditionele vierkante of rechthoekige spiegels. Ze geven een elegante uitstraling aan je interieur. Ovale spiegels kunnen je kamer zelfs groter laten lijken, maar je moet wel een geschikte ruimte ervoor hebben. Ze zijn met name goed geschikt voor de badkamer en een kleine eetkamer.

Voor- en nadelen

De voordelen van ovale spiegels zijn dat ze geschikt zijn voor kleinere ruimten. Dit komt omdat ze geen hoeken hebben. Een ovale spiegel in een kleine badkamer neemt minder ruimte in dan een vierkante spiegel. Een ander voordeel is dat ze erg uniek zijn. Het is minder standaard dan de gebruikelijke vormen. Ook zijn ze makkelijk naar wens aan te passen.

Een nadeel aan ovale spiegels is dat als je er een lijst omheen wil, het best lastig kan zijn om een geschikte lijst te vinden. Je kunt daarom het beste voor een minimalistische lijst kiezen, zodat de kans groter is dat de spiegel er goed in past. Een ander nadeel is dat ovale spiegels best prijzig zijn. Ook het ophangen van deze spiegels kan best een flinke klus zijn, want er zijn verschillende manieren waarop je de spiegels kan ophangen.

Ovale spiegels ophangen

Een ovale spiegel kan je ophangen aan een haak. Dit kan wel gevaarlijk zijn, dus je moet zorgen dat er weinig rondom de spiegel gedaan wordt door mensen. Er is anders kans dat de spiegel misschien valt. Daarom is het verstandig om ervoor te zorgen dat de spiegel stevig hangt. Je kan er ook voor kiezen om de spiegel te plakken met materialen die hiervoor geschikt zijn, zoals (spiegellijm en dubbelzijdig tape. Zorg ervoor dat je de juiste spullen in huis hebt als je de spiegel op gaat hangen of vast plakt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.