Wimperextensions zijn nepwimpers die afhankelijk van het type wimperextensions of aan de oogleden of aan de wimpers zelf worden vastgemaakt. Hierdoor krijg je een natuurlijke look waarbij het lijkt alsof je lange en volle wimpers hebt. Je hoeft ook geen mascara meer op, maar wat nou als je het hebt laten zetten? Hoe moet je het verzorgen? Hoe lang blijft het zitten?

Verzorging van je wimpers met wimperextensions

Bij het verwijderen van je oog make up, denk aan bijvoorbeeld je oogschaduw, moet je letten op een paar dingen. Ten eerste is het belangrijk dat je let op welke basis je make-up remover is. Er zijn veel verschillende make-up removers en sommige daarvan zijn op olie basis. De olie kan ervoor zorgen dat de lijm die gebruikt is om de wimperextensions vast te lijmen aan je eigen wimpers wordt aangetast, waardoor de wimperextensions kunnen losraken. Ook kan het wrijven in je ogen de wimpers lostrekken. 

Duur van de wimperextensions

Net als je eigen wimper is het niet gek dat er elke dag een wimper uitvalt, omdat de wimperextension vast is geplakt aan je eigen wimper valt de wimperextension dus ook mee uit. Na een tijd zullen er dus ‘gaten’ ontstaan en is het mooier om je wimperextensions bij te vullen of te laten verwijderen. Een opvul behandeling varieert tussen een half uur en een uur. Gemiddeld worden de extensions na drie weken opgevuld, maar om de maximale look te behouden kun je de wimpers ook na 1 of 2 weken laten opvullen. Het scheelt echter per persoon hoe snel de wimpers uitvallen. 

Zelf wimperextensions zetten

Lijkt het je echt leuk om zelf wimperextensions te zetten? Dan kan je dit gewoon doen door middel van een cursus! Een cursus wimperextensions zetten kun je onder andere bij de vertrouwde aanbieder Beauty label doen.