Iedereen weet het: roken is buitengewoon slecht voor je gezondheid en conditie. Een probleem waar veel rokers over struikelen is dan ook dat ze tegen grenzen aanlopen op het gebied van sporten, trainen en gezond leven. De motivatie is er en hulp wordt aangeboden door mensen in hun omgeving, maar toch lukt het niet. Het is een verslaving die zelfs met een sterke wil soms niet wil lukken. Het is dan ook niet handig om abrupt te stoppen met roken. Het lichaam moet namelijk dan te veel afkicken waardoor het juist averechts kan werken. Het roken is namelijk een gewoonte voor het lichaam geworden, waardoor het beter is om in fases te verminderen en uiteindelijk te stoppen. 

E-sigaret of ook wel e-smoken genoemd

Vaak zijn er reclamespotjes over nicotinepleisters of middeltjes die mensen helpen om van hun verslaving af te komen. Maar dit helpt vaak niet. Wat  moet je dan doen? Meeste mensen stappen ook over op de omgeving als manier om van het roken af te komen. ‘Je moet me tegenhouden als ik ooit snak naar een sigaret, alsjeblieft.’ Maar dit wil vaak ook niet helpen, je bent namelijk niet altijd onder toezicht. En als je het echt wil vind je wel een manier om toezicht te omzeilen. Een manier die goed bevalt bij het stoppen van roken is het gebruiken van de e-sigaret. Elektrisch roken / e-smoking zorgt ervoor dat je de hoeveelheid nicotine die je rookt nog steeds zelf in de hand hebt. Je kunt dit dus langzaam afbouwen om zo je verslaving tegen te gaan. Het biedt hetzelfde genotmomentje als een gewone sigaret, maar is een stuk minder schadelijk voor je gezondheid.

E-liquids voor de E-sigaret

Bij e-sigaretten worden er e-liquids gerookt die in talloze smaken verkrijgbaar zijn. Denk aan bijvoorbeeld fruit smaakjes. Zo is er voor ieder wat wils en kan er geëxperimenteerd worden met verschillende smaken, zodat het nog steeds iets leuks blijft om te doen. Als je na een tijd helemaal nicotinevrij kunt roken met een e-sigaret, is dat natuurlijk een geweldige manier om van je rookverslaving af te komen. Ga dus de uitdaging aan, om bij de nicotinevrije e-liquids te eindigen. Een betrouwbare aanbieder van e-liquids is E-smokey.