De meeste mensen hebben wel eens last van puistjes. Vooral in de pubertijd krijgen we ermee te maken, al kunnen volwassenen ook acne krijgen. Waar de één af en toe een puistje heeft, heeft een ander juist hardnekkige acne. Om dit veelvoorkomende huidprobleem zo effectief mogelijk aan te pakken, heeft Payot de Pâte Gris lijn ontwikkeld. We vertellen je graag meer over de werking van deze bijzondere producten.

Het ontstaan van de Pâte Gris lijn

In de jaren 40 heeft de oprichtster van Payot, Nadia Payot, de Pâte Gris formule ontwikkeld. Deze formule bevat ingrediënten die puistjes onmiddellijk aanpakken. Het belangrijkste ingrediënt is leisteen. Deze steen is ontstaan door klei dat honderden jaren onder druk heeft gestaan. Leisteen werkt zo goed tegen puisten door de bacteriedodende werking. Ook bevat de formule zinkextract, dat de talgproductie remt en ontstekingen remt. Onzuiverheden worden verminderd en de huid wordt gezuiverd. Zoete amandelextract kalmeert de huid en vermindert de pijn die de ontstekingen kunnen veroorzaken.

Uit welke producten bestaat de Pâte Gris lijn?

Het eerste product in de Payot Pâte Gris lijn is de Pâte Gris L’Originale. Deze crème breng je ’s avonds aan op puistjes om ze sneller te laten rijpen, zodat ze verdwijnen. Dit wondermiddel wordt al jarenlang gebruikt door mannen en vrouwen. Het is dan ook een zeer geliefd product! Inmiddels bevat de lijn 8 producten. Het Pâte Gris L’Originale vormt samen met twee andere producten het ultieme trio tegen onzuiverheden. De ideale oplossing als je ineens puistjes hebt gekregen en je daar zo snel mogelijk van af wil komen. Het tweede product is de Pâte Gris Stick Couvrant is een camouflage stick die de puistjes bedekt. De zuiverende ingrediënten bestrijden puistjes direct. Het derde product is de Pâte Gris Speciale 5. Breng dit product ’s avonds aan na de Pâte Gris om puistjes uit te drogen. Dit product bevat salicylzuur en tea tree olie.

Hoe verzorg jij je vette en onzuivere huid?

Naast de producten die puistjes verminderen zijn er producten die je vette huid zuiveren. Gebruik deze producten dagelijks om je huid weer in balans te brengen en het ontstaan van onzuiverheden wordt voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een luchtige gelcrème die je huid hydrateert en matteert of kies voor een crème met een licht exfoliërende werking. De nieuwste producten zijn een lotion met een zuiverende en matterende werking en een masker dat je huid intensief reinigt en onzuiverheden vermindert.