Het is inmiddels al november. Dat betekent dat de winter er bijna aankomt! In de winter ligt er al gauw een griepje of verkoudheid op de loer, maar gelukkig kun je deze te slim af zijn. Ook de jaarlijks terugkerende winterdip waar veel mensen mee kampen kun je voorkomen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. We geven je een aantal tips.

Creëer een ochtendroutine

Je dag op een goede manier beginnen is altijd verstandig. In de winter is het vaak lastiger om je bed uit te komen, doordat het buiten donker is en je bedje lekker warm is. Het is dan ook goed om je ochtendroutine hierop aan te passen. Bedenk van tevoren hoe je dit aan gaat pakken. 

Heb je wat meer tijd nodig om wakker te worden ‘s ochtends? Zet dan je wekker wat eerder. Ook is het goed om je dag te beginnen met een boek, een rustig muziekje en eventueel wat stretch oefeningen. Maak je to do lijst al de avond van tevoren, zodat je de dag gestructureerd begint en je niet hoeft te stressen ‘s ochtends.

Leef gezond

Een gezonde leefstijl is altijd goed, maar in de winter zul je dit extra hard nodig hebben. Slik vitamine D, eet gezond en gevarieerd en zorg voor voldoende beweging. Houd jezelf warm, bijvoorbeeld door een fijne zachte winterjas te kopen en een mooie bijpassende muts. Zelf een muts borduren kan natuurlijk ook (kijk ook eens op de website van Bedrukken). Zo maak je deze koude, donkere maanden al een stukje leuker voor jezelf.

Doe aan self-care

Self-care is nu belangrijker dan ooit! Deze momentjes zullen ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel komt te zitten en gezonder door het leven gaat. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke voetenbadjes met een rustgevend achtergrondmuziekje op, en smeer jezelf in met natuurlijke producten.