Waarom vinden mensen het leuk om gel manicures en pedicures te krijgen? Het is eigenlijk omdat het langer meegaat. Gel manicures kunnen wel drie weken duren, terwijl een gewone manicure maar één week kan duren. Dus drukbezette mensen geven hier misschien de voorkeur aan omdat ze minder vaak naar de nagelsalon hoeven. Het is chip bestendig. Gewone manicures met nagellak hebben de neiging om af te schilferen. Gellak van Yinger Cosmetics is weer zeer chip bestendig, waardoor je minder vaak naar de salon hoeft voor reparaties. Het droogt snel. Zodra je je hand of voet uit de UV-uithardingslamp haalt, is je manicure droog. De meeste merken gellak harden uit in slechts 30 seconden onder het UV-licht. Het stinkt niet. Acryl en gewone nagellak hebben een sterke geur. Gellak heeft bijna geen geur.

Tips voor het verwijderen van gel nagellak

Als u dit verwijderingsproces echter wilt vermijden, is gellak verwijderen een goede keuze. Je kunt je nagels gewoon laten uitgroeien. Je kunt de gel afknippen als deze boven je nagelbed groeit, terwijl je normaal je nagels zou knippen. Dit proces kan echter tot zes maanden duren voor vingernagels en tot 18 maanden voor de langzamer groeiende teennagels.

Gebruik geen oranje stick

Dit zijn kleine houten stokjes die nagelstylisten vaak gebruiken om gel nagellak eraf te duwen. Ze kunnen echter uw nagels beschadigen en vlekken achterlaten. U kunt ook in de verleiding komen om de gel af te vijlen of om een ​​dremel-gereedschap te gebruiken om het te schuren. Deze gereedschappen kunnen echter de nagels beschadigen, vooral wanneer ze worden gebruikt door mensen die geen professionele nagelstyliste zijn. Houd er rekening mee dat hoe langer je gel op je nagel zit, hoe moeilijker het zal zijn om het eraf te halen. Bepaalde toevoegingen aan je gelnagellook, zoals glitter, kunnen het ook moeilijker maken om op te stijgen.